In stock

Etyeki Gomolya sajt fokhagymás

Teljes értékű tej az alapanyag. Az alvadék felfogása után sózzuk, majd fokhagymával ízesítjük. Akár grillezhetjük is.

240 Ft2 400 Ft

Cikkszám: N/A Kategória:
Share

A gomolya hosszú évszázadokon át egyet jelentett a juhtejből készített friss sajttal, de mára már kizárólag jó minőségű tehéntejből is készíthető.   A beoltott tejből származó alvadékot gomolyanyomó ruha segítségével vagy sajtkendővel összefogták, majd fellógatták, így az alvadék a saját súlyának nyomása alatt kipréselte magából a felesleges savót és összeállt.  Szellős helyen a pásztorkunyhó eresze alatti polcon vagy a tető alatt álló gomolyaszárítón 5-6 napig szikkasztották. A gomolya cipó, gömb alakú, harmonikus ízvilágú lágy sajt, többféle ízesítéssel: lilahagymás, medvehagymás, fokhagymás, snidlinges, bazsalikomos, paprikás, natúr, melyek elérhetőek füstölt változatban is. Kiválóan grillezhető!

Mennyiség

10 dkg, 20 dkg, 30 dkg, 40 dkg, 50 dkg, 60 dkg, 70 dkg, 80 dkg, 90 dkg, 1 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Etyeki Gomolya sajt fokhagymás” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.